Thaise gebakken vis met tamarinde saus

Oorlog, terror, wraak en een lekkere maaltijd
Post Reply
User avatar
McWinod
McFraGG Member
Posts: 1784
Joined: 20 Feb 22:21
Location: Onder de biertap!
Contact:

Thaise gebakken vis met tamarinde saus

Post by McWinod » 25 Mar 17:39

Thaise gebakken vis met tamarinde saus

omschrijving: heel lekker en pittig
aantal: personen 1
keuken: Aziatisch
techniek: Frituren
smaak: Pittig
soort gerecht: Hoofdgerecht
hoofdingredient Vis in combinatie met Rijst
bereidingstijd 20-30 minuten
ingrediënten
1el tamrinde (verkrijgbaar in de chinese supermarkt)
2 el suiker
1 sjalot
2 teentjes look
2 el nam pla
1 vis
2-4 chili's
3 takjes koriander of peterselie olie


hulpmiddelen 2 wokken

voorbereiding
de vis kuisen en elke twee cm een inkeping maken tot op de graat. de chili look en sjalot fijn snijden de koriander of peterselie grof snijden.

bereidingswijze
halve kop olie in de wok doen en de vis er in leggen en zacht laten bakken ongeveer 10 minuten aan de ene kant en nog eens vijf minuten aan de andere kant, zodra de vis er in ligt niet meer aan komen totdat de tijd er is om hem te keren andere breekt hij op. voor de saus een beetje olie in de tweede wok doen en de chili look en sjalot bakken, doe er dan de tamarinde saus de suiker nam pla en een beetje water bij, even laten stoven en er de peterselie of koriander aan toevoegen. laat dan de vis uitlekken en leg hem op een bord witte rijst en giet er de saus over. Smakelijk!!
Carnaval bitches!!!!!!

User avatar
McOnt
McFraGG Member
Posts: 2682
Joined: 20 Feb 22:35
Location: Joepie de poepie

Post by McOnt » 25 Mar 20:35

en als toetje


VLA
Saperedosio

User avatar
McChaos
McFraGG Member
Posts: 1471
Joined: 05 Mar 23:15
Location: dordrecht

Post by McChaos » 25 Mar 21:21

nee, ijsboomstampot
It is better to remain silent and be thought a fool, than to open your mouth and remove all doubt

User avatar
McVaaG
Site Admin
Posts: 1586
Joined: 05 Feb 15:57
Location: dunno

Post by McVaaG » 26 Mar 11:55

omschrijving: heel lekker en pittig

!!! :) Moet wel goed zijn
wie dit leest is FraGGs

User avatar
McWinod
McFraGG Member
Posts: 1784
Joined: 20 Feb 22:21
Location: Onder de biertap!
Contact:

Post by McWinod » 26 Mar 12:54

In het kader hollanders eten meer vis.
Carnaval bitches!!!!!!

User avatar
McDOG
Site Admin
Posts: 6122
Joined: 20 Feb 22:26
Location: achter de tralies

Post by McDOG » 26 Mar 21:07

hollandsche nieuwe.. oooeoeooe.. ziet er lekker uit McChef

User avatar
McAdonis
McFraGG Member
Posts: 4338
Joined: 20 Feb 22:27
Location: ...onder de gordel...
Contact:

Post by McAdonis » 27 Mar 11:03

Ik heb het altijd meer op Thaise vrouwen, krijg je de vislucht er gratis bij.
Scheuren en peuren.

User avatar
McDOG
Site Admin
Posts: 6122
Joined: 20 Feb 22:26
Location: achter de tralies

Post by McDOG » 27 Mar 11:57

wat voor vis zullen we gebruiken McChef

User avatar
McDOG
Site Admin
Posts: 6122
Joined: 20 Feb 22:26
Location: achter de tralies

Post by McDOG » 28 Mar 22:08

bij geen gehoor gebruik ik vaak forel

User avatar
McWinod
McFraGG Member
Posts: 1784
Joined: 20 Feb 22:21
Location: Onder de biertap!
Contact:

Post by McWinod » 29 Mar 14:33

Een forelletje is altijd goed maar ik denk dat je dit ook kunt maken met stukje tilapia filet, koolvis filet etc. de saus doet het hem..
Ik denk persoonlijk dat McRaR je wel aan de exotische ingredienten kan helpen.
Carnaval bitches!!!!!!

User avatar
McDOG
Site Admin
Posts: 6122
Joined: 20 Feb 22:26
Location: achter de tralies

Post by McDOG » 29 Mar 23:13

hoeveel procent krijg jij?

User avatar
McWinod
McFraGG Member
Posts: 1784
Joined: 20 Feb 22:21
Location: Onder de biertap!
Contact:

Post by McWinod » 30 Mar 10:36

10% voor de manager das vaste fee ;)
Carnaval bitches!!!!!!

User avatar
McDOG
Site Admin
Posts: 6122
Joined: 20 Feb 22:26
Location: achter de tralies

Post by McDOG » 30 Mar 13:21

ik het alleen een beetje karig of saai.. 1 vis met rijst. hebbie niet nog een leuk bijgerechtje in de vorm van groenten? en de vis kuizen, kan ik niet gewoon schoongemaakte forelfilet halen op de markt, en die in de pan tyfen?

Post Reply